Fotografen in het zonnetje tijdens nieuwjaarsborrel van de Wijkraad

Op woensdag 10 januari organiseerde de Wijkraad van Hoogvliet een Nieuwjaarsborrel. In de sporthal van Boomgaardshoek konden alle bewoners van Hoogvliet proosten op het nieuwe jaar. De Wijkraad had ook fotografen van de Hoogvlietse kalender uitgenodigd. Deze fotografen werden een voor een naar voren geroepen en kregen de kalender samen met een bos bloemen.

Voordat de bloemen werden uitgedeeld nam voorzitter Patricia Keijzer-Van der Heijde het woord. Ze bedankte iedereen die gekomen was. Ook vertelde ze dat de Wijkraad binnenkort makkelijker bereikbaar is via de nieuw te openen wijkhub tegenover supermarkt Dirk op de Binnenban. De wijkhub is een ruimte waar iemand van de gemeente en dus straks ook van de wijkraad zit om antwoord te geven op vragen van bewoners. Het is soms lastig om te bepalen waar je iets moet melden bij de gemeente of via welke route. Door het gesprek aan te gaan, kan de route uitgelegd worden.

Naast de wijkraadsleden, fotografen, medewerkers van de gemeente was er weinig animo vanuit de bewoners. Een bewoner of 20 is langs geweest om te proosten op het nieuwe jaar.

Op de voorpagina van de kalender staan vier foto’s. Dit is een collage van de vier jaargetijden steeds op dezelfde plek gemaakt van een meertje in het Ruigeplaatbos. Deze foto’s zijn gemaakt door Hans van der Boom. Ook de januari foto is van Hans. De kalenders zijn gratis op te halen bij het gebiedskantoor op de Binnenban. Vanaf volgende maand is er ook een sticker beschikbaar voor de maand juni. Die was namelijk fout afgedrukt en daar kloppen de dagen niet met de datum. Met de sticker is dat opgelost.

Barry Mellegers van de wijkraad geeft Hans van der boom de bloemen en kalender
Patricia neemt het woord en spreekt de bewoners toe