Stichting Villa Vonk sluit gehele maand februari de deuren, activiteiten liggen stil

Bij Stichting Villa Vonk is het donker terwijl er wel activiteiten gepland stonden. Op de voordeur hangt een briefje met ”Wegens omstandigheden is Stichting Villa Vonk de gehele maand februari gesloten”.

Wethouder Faouzi Achbar heeft in november 2023 een bericht ontvangen van Stichting Villa Vonk, waarin ze hebben aangegeven te overwegen om te stoppen met hun werkzaamheden. De reden zou zijn een moeizame samenwerking met de welzijnsaanbieder DOCK. Villa Vonk is een huis van de wijk in Hoogvliet dat beheerd wordt door Stichting Villa Vonk en werken als onderaannemer van de gecontracteerde welzijnspartij DOCK.

Wethouder Faouzi Achbar heeft een brief aan de commissie Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport geschreven op 6 februari waarin hij aangeeft dat hij onaangenaam verrast is met de schriftelijke aankondiging van Stichting Villa Vonk dat ze op 1 februari per omgaande de deuren sluiten.

De wethouder vervolgt zijn brief dat hij het onacceptabel vindt dat door dit besluit er een hele maand geen activiteiten in het Huis van de wijk kunnen plaatsvinden. Veel bewoners zijn hier nu de dupe van.

De wethouder geeft aan contact met de Stichting te hebben gezocht en gevraagd het Huis van de Wijk onmiddellijk weer te openen en in gesprek te gaan met DOCK. Het bestuur van Stichting Villa Vonk heeft aan dit verzoek geen gehoor gegeven en heeft zelfs aangegeven permanent met de activiteiten te willen stoppen.

Om de activiteiten weer door te laten gaan heeft de Wethouder contact gehad met DOCK. Per 7 februari nemen zij de programmering over. Daarbij zal het niet mogelijk zijn de volledige programmering direct over te nemen.

Hoogvliet Online heeft geprobeerd om wederhoor toe te passen bij alle partijen. De Gemeente Rotterdam heeft doorverwezen naar de brief welke aan het college is verzonden. De woordvoerder van DOCK geeft aan verder geen toelichting te kunnen geven. Wel vinden ze het erg vervelend voor de bewoners. Het is ons niet gelukt om contact te krijgen met Stichting Villa Vonk. Mocht dit contact er toch komen, zullen wij hun reactie kunnen verwerken in dit of nieuw artikel.

Eén gedachte over “Stichting Villa Vonk sluit gehele maand februari de deuren, activiteiten liggen stil

  1. zonde van zo,n mooie locatie ik ben djhansie en wil daar wel een senioren middag organiseren .zo als ik ook de de zevensprong doe . misschien om en om de ene maand villa fonk en andere maand zeven sprong. djhansie-events.com

Reacties zijn gesloten.